Az elopmentről szóló mítoszok lerombolása

Szeretem azt gondolni, hogy az elopment az esküvő leglényegibb része – egy meghitt szertartás, amely két ember egymás iránti szerelmét ünnepli.

01

Tévhit: AZ ELOPMENT CSALÁD ÉS BARÁTOK NÉLKÜLI, MAGÁNYOS EMBEREKNEK VALÓ

Ha egy pár úgy dönt, hogy nem rendez hatalmas bulit több száz baráttal, családtaggal vagy ismerőssel körülvéve, akkor valószínűleg nincs ilyen közösség vagy támogatás az életében.

Ez biztosan nem így van! Ezek a párok tudatosan döntenek úgy, hogy bár sok ember van körülöttük, egy olyan napra szeretnének visszaemlékezni, amely kizárólag kettejükről szólt, és amelyet sajnálkozás, lemondás vagy kompromisszum nélkül tudtak megélni. Az elopment nem arról szól, hogy kirekeszted az embereket, vagy azt érzékelteted a szeretteiddel, hogy nem törődsz velük.  Abszolút járható az az út is, hogy vendégek is vannak. A különbség a fókuszban rejlik – ha mindenki, aki ott van belátja, hogy ez a ti napotok és teljes mértékben kettőtökről szól, attól még ugyanolyan bensőséges lehet.

02

Tévhit: AZ EMBEREK AZÉRT VÁLASZTJÁK AZ ELOPMENTET, MERT NEM AKARNAK SOK PÉNZT elkölteni

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy az elopment mindig rendkívül alacsony költségvetésű – az igazat megvallva, ez inkább egy pozitív mellékhatás, de nem ez a fő ok. Persze, csinálhatsz egy hatalmas esküvőt is több száz emberrel alacsony költségvetéssel, és egy elopment is lehet igazán tetemes költségvetésű. A valóság az, hogy az elopment lényege, hogy más módon fektess be a napodba.

Sok pár azért dönt emellett, mert olyan napot szeretne, amely teljes mértékben rájuk van szabva és azzal foglalkoznak, amit ők szeretnének csinálni. A költségvetésnek ehhez semmi köze.

03

tévhit: azok választják, akiknek szégyelni valójuk van vagy nem engedték meg a házasságkötést

A múltban ez igaz lehetett., de ma már nem feltétlenül.

Legtöbbször a meglepetés maximum abban rejlik, hogy hogyan köt a pár házasságot – egyáltalán nem abban, hogy a házasságot választották. Nem azt jelenti, hogy rosszallásra vagy szégyenre vannak ítélve – ez csak azt jelenti, hogy úgy döntenek, nem akarnak megfelelni az elvárásoknak, kényelmetlenül éreznék magukat, vagy nem akarják azt a nyomást, szorongást, amivel néha együtt jár egy hagyományos esküvő.

04

tévhit: csak a pár van jelen

Képzeld, az elopmentnek nincsenek szabályai! Ha úgy akarod, részt vehet rajta a családod, barátaid – bárki, akivel szeretnéd ezt az élményt megosztani. Hozd a szüleidet. Hozd a gyerekeidet. Hozd el a legjobb barátodat. Hozd el a kutyádat.

Ez benne a legjobb, hogy ez a nap teljes mértékben rajtatok múlik, és azon, hogy a vendégeitek hogyan tartják tiszteletben a ti döntéseteket. Nincs meghatározott számú vendég, de ha a létszám 15-20 fő fölé nő, egyre nehezebbé válik a nap fókuszát kettőtökön tartani.

Az is lehetséges, hogy ha szeretnéd a szeretteidet is bevonni a napodba, de nem akarod feláldozni a meghitt, kettesben töltött időt a pároddal, akkor nem muszáj – kettéoszthatod a napodat: rendezzetek külön szertartást, vagy tegyétek kétnapossá az eseményt!

05

tévhit: Az ELOPEMENTS EGY ULTRAGYORS CEREMONIA

Korábban az elopmentet az esküvő kisebb, kevesebb változatának tekintették, amikor készítetek néhány fotót, aláírod a házasságlevelet és kész.

Hiszem, hogy mindenki esküvője megérdemli ugyanazt a figyelmet! Ma már sokan 8-10 órás, vagy akár 2 napos élményt választanak, pont mint egy hagyományos esküvőn, csak a fókusz máshol van. Tedd fel magadnak a kérdést: hogyan nézne ki egy napotok, ha kettesben tölthetnétek korlátok nélkül?

Nincs rossz válasz. Nincs lehetetlen. Egy olyan nap, amelynek minden egyes pillanatát újra és újra át szeretnéd élni, és életed hátralévő részében mosollyal az arcodon gondolsz vissza rá. Ez lehet az esküvőd napja.

Lehet egy kétnapos országúti kirándulás Skócián keresztül, ahol olyan helyeket fedeztek fel, ahová mindig is szerettetek volna eljutni. Vagy egy hátizsákos túra a Szlovén Júlia-Alpokban, ahol először voltatok együtt, így egy hegy tetején mondhatjátok ki a fogadalmatokat. De lehet homokos tengerparton, lehet helikopterrel repülni egy gleccser felett, vagy egy lakatlan szigeten egy búvártúra során kimondani az igent, DE lehet a Párizsban, Rómában, vagy akár a nagymama patakparti kertjében. TI DÖNTITEK EL!

06

tévhit: az elopmentet az utolsó pillanatban döntik el és rosszul szervezettek

Valójában sok pár körülbelül ugyanannyi időt szán az elopment megtervezésére, mint egy normál esküvőnél. Nem kell megelégednetek egy másodosztályú élménnyel! A lényeg, hogy olyan élményben legyen részetek, amely titeket boldoggá tesz. Csak annyira kell megtervezettnek vagy lazának lennie, amennyire ti szeretnétek. Lehet minden részlet megtervezett, egy számotokra különleges helyen megtartott szertartás, vagy lehet spontánabb, egyszerűbb, csak rajtatok múlik. Ez egy tudatos döntés, hogy azt mondjátok, nem követem a számomra értelmetlen hagyományt.