Mit jelent az elopment?

Magyarul nincs rá megfelelő szavunk, szó szerint szökést, szöktetést jelent. De mi jut elsőre az eszedbe erről?

Az amerikai filmek alapján elsőre talán egy pár, akik Las Vegasba utaznak, ahol egy Elvis Presley hasonmás adja őket össze. Vagy egy pár, akik teljes titokban házasodnak össze, mert a családjuk nem támogatja a kapcsolatukat. Két ember az anyakönyvvezető előtt, hogy gyorsan aláírjanak egy papírt.

Az emberek általában azt gondolják, hogy az elopment az utolsó pillanatban eldöntött, leegyszerűsített, titkos dolog, amelyet szégyen, ítélkezés vagy zavar kísér.

Ezek a dolgok, bár valaha igazak lehettek, már nem feltétlenül határozzák meg a elopmentet.

Mai meghatározása: Az elopment szándékosan kicsi, bensőséges, tartalmas és hiteles esküvői élmény, ahol a nap középpontjában ténylegesen kettőtök áll.

Nem számít, mit csinálsz. Nem számít, hol csinálod. Nem számít, ki van még ott. Az elopment arról szól, hogy megszabadulj minden nyomástól, szorongástól vagy kényszerű kötelezettségtől, ezáltal abszolút szabadságot biztosít ahhoz, hogy úgy kössétek össze az életetekt, ahogy nektek a legmefellőbb, nem pedig ahogy mások elvárják azt.

Az emberek túlnyomó többsége nem ismer más módot az új, közös élet megkezdésére, mint a hagyományos esküvő. Ennek azonban nem kell automatikusan így lennie! Hiszek abban, hogy az esküvőd napja a te napod, és a te döntésed, hogyan történik – ha ez egy nagy hagyományos esküvőt jelent, az csodálatos. De ha ez valami egészen mást jelent, akkor az embereknek tudniuk kell, hogy ez is rendben van.

Ha legbelül egy olyan napra vágysz, amely tele van jelentőségteljes pillanatokkal, meghittséggel, és tisztán kettőtökre összpontosít. Ha neked a hagyományos esküvő inkább egy előadásnak tűnik, ahol a legfontosabb az, hogy milyen a meghívó és az ültetőkártya és a koszorúslányok ruhája, akkor máris az elopmentet keresed – még akkor is, ha ezt még nem tudtad szavakba önteni.

Az elopment arról szól, hogy a nap fókuszát visszahozzátok kettőtökre, hogy egy igazán meghitt esküvői élményben legyen részetek.

Összefoglalva

Az elopment nem azoknak való, akik ki akarnak bújni a szervezés alól vagy átvészelni életük egyik legfontosabb napját – az elopment a bátraknak való, akik hajlandók vállalni a normától eltérő elképzeléseiket, és nem akarják másra helyezni a fókuszt, csak egymásra. Azoknak való, akik nem akarnak mást, mint egy napot, két napot – bármilyen hosszút is – eltölteni abban a meghitt, tartalmas pillanatban, amikor úgy döntenek, hogy egymásnak szentelik életüket. Ez azoknak a pároknak szól, akik tudják, hogy azon a napon, amikor örökre elkötelezik magukat egymásnak, teljes szabadságot akarnak: azt mondani, csinálni, gondolni és érezni, amit akarnak.