adventure elopement in yosemite national park _ destination wedding photographer — The Hearnes _ Adventure Wedding + Elopement Photographers in Moab, Alaska, and beyond

ELOPMENT VAGY ESKÜVŐ

Akár teljesen új neked a nem hagyományos, kalandos elopment ötlete, akár évek óta álmodozol róla, nagy valószínűséggel már tisztában van azzal, hogy az elopment és az esküvő egészen más.

Az esküvőn általában a nap fókusza nem csak a páron van, hanem más tényezőkön is, mint például:

  • maga az esemény
  • a vendégek szórakoztatása
  • hagyományok

Ugyanakkor mind az elopment, mind az esküvő végeredménye ugyanaz. Az utazás, az élmény és a kaland teszi az elopmentet és az esküvőt teljesen mássá.

Az esküvőtök napján mindennek olyannak kellene lennie, amilyennek ti szeretnétek. Ha ez azt jelenti, hogy egy nagy, hagyományos esküvőt választasz, mert az boldoggá tesz, szuper – tedd azt, és szeresd a napodat, megérdemled!

De ha ez azt jelenti, hogy úgy döntesz, hogy kidobod a hagyományt az ablakon, és egy nem hagyományos, az esküvői iparág ellen lázadó elopment mellett döntesz, akkor ez is rendben van!

Az 5 fő különbség

01  Emberek

Ez egy fontos különbség.

Egyes párok számára ez azt jelenti, hogy az esküvő napján  senki más nincs jelen, csak ők. Mások csak a szülőket, testvéreket vagy legjobb barátokat hívják meg.Ez azt is jelentheti, hogy egy 15-20 fős kis csoport jelen van a különleges napon.

Miért számít a szám?

A hagyományos esküvőknél gyakran kötelező meghívni az alig látott nagynénit és másodunokatestvéreket, kollégákat, régi iskolai barátokat, a szülők főnököket és a sort még lehetne folytatni.

Az elopmenttel ezeket az elvárásokat, kötelező köröket meg lehet szüntetni.

02  Hitelesség

Sokan úgy érzik, az elopment  lehetőséget ad nekik arra, hogy úgy töltsék el életük egyik legfontosabb napját, ami hűen kifejezi személyiségüket.

Persze, még mindig az olyan párok vannak többségben, akiknek minden vágya egy hagyományos esküvő hatalmas bulival, rengeteg emberrel, tánccal, ajándékokkal, csillogással és sok mással, ahogy ezt megszoktuk.

De egyre több az olyan pár is,  akik nem bírják ennek még a gondolatát se.

És ez a lényeg, hogy mindenki úgy tölthesse ezt a különleges napot, ami hűen kifejezi a személyiségét.

03  Választási lehetőségek

Habár azt nem lehet mondani, hogy minden hagyományos esküvő egyforma, az alapja, a váza általában hasonló.

Az elopmenttel minden szabály, elvárás és kötelezettség kirepül az ablakon – a párok sokkal több egyedi döntést hozhatnak a napjukkal kapcsolatban.

Főleg, ha a helyszínről van szó – hegycsúcsok, zúgó folyók, vízesések, sivatagi dűnék, sziklák, kanyonok, bármi lehet. 

És ez csak egy terület a sok közül.

04  Stressz

Senki nem állítja, hogy az elopment teljesen stresszmentes, se azt, hogy az esküvő biztos, hogy tiszta stressz.

Ez végső soron attól függ, hogy a pár milyen beállítottságú, mit gondol a nagy napról, és hogyan kezeli azt. Ennek ellenére a hagyományos esküvőknek általában vannak olyan területei, amik elég sok rizikófaktort horoznak.

Először is, amikor az ember az elopmentet választja, akkor nem egy 100-200 ember igényeit kielégítő óriáspartit akar koordinálni. Ez már maga óriási könnyebbség.

A család bevonása a hagyományos esküvőbe sok ember számára eleve óriási stresszforrás.

Az esküvőnek – legyen szó elopmentről vagy hagyományos esküvőről – teljes mértékben élvezetesnek kellene lennie. Legyen olyan ez a napod, amely a legkevesebb stresszt okozza, minden pillanatot maximálisan átélhetsz, és közben a legjobban szórakozol.

05  Értékek

A hagyományos esküvők és az elopmentek különböző értékeket képviselnek.

Nem lehet azt mondani, hogy az egyik jobb vagy rosszabb a másiknál, csak azt, hogy mindegyik megmutatja, mi  a pár számára a legfontosabb.

Azok a párok, akik az elopmentet választják, jellemzően a kézzelfogható dolgoknál, a nagy buliknál ​​és a figyelem középpontjában való tartózkodásnál többre értékelik az élményeket.

Ez nem azt jelenti, hogy nem akarnak befektetni az esküvőbe, hanem egyszerűen azt, hogy párként más a prioritásuk, mint amit egy nagy, hagyományos esküvő kínálhat.